Ryttarakademi

Akademifakta

Akademiansvarig:

Johanna Westberg
0660–590 75
johanna@ryttarklubben.se

Sportakademi

Ryttarakademin har nu funnits sedan läsåret 16/17. Där har elever möjlighet att kombinera sitt hästintresse med ett högskoleförberedande program genom vår Lokala Idrottsutbildning (LIU) med profil ridning. Ryttarprofilen är ett samarbete med Örnsköldsviksortens Ryttarklubb (ÖOR) som ger dig som elev möjligheten att träna och lära dig av utbildade instruktörer.

Den söker du samtidigt som du söker program på sokgymnasiet.nu

Fokus kommer att ligga på dig som elev och din utveckling som rör häst- och stallskötsel, träningsupplägg som innefattar både teori och praktik. Profilen innebär att du som elev får utöver ordinarie idrott ha rytt- och hästskötarutbildning två gånger i veckan på skoltid, under samtliga gymnasieår. När din utbildning hos oss är klar är målet att du ska ha utvecklats optimalt som ryttare. Efter avslutat utbildning kan du som elev även avlägga prov för diplomerad hästskötare. Kurserna ryms inom ramen för dina individuella val.

Profilen är förlagd två eftermiddagar i veckan. Du kombinerar alltså denna profil med någon av våra tre program EK, NA och SA

OBS! Uppridning inför LÅ 22/23 är fredagen den 11/2 kl 14.00 på ÖoR.

Valet av Ryttarakademi ger dig

  • Ett seriöst träningsupplägg vilket innebär genomgångar och övningar som utvecklar dig inom sporten.
  • Tillgång Örnsköldsviksortens Ryttarklubbs anläggning.
  • Två träningspass i veckan.
  • Välutbildade och kompetenta tränare.

Instruktörer

Johanna Westberg

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Utbildning, erfarenhet och ambition är den lyckade kombination våra instruktörer och pedagoger besitter för att ge den bästa möjliga utbildningen till våra elever.

Efter studenten

Ska du ha goda kunskaper, ha utvecklats som ryttare och ta med dig en god förståelse för träningslära och träningsmetoder. Detta för att ge dig en goda förutsättningar för en långsiktig och hållbar ridning.

Film om Ryttarakademi

Vill du ha mer information?