Ekonomiprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

EKJUR

Inriktning:

Juridik

Programtyp:

Högskoleförberedande

Programansvarig:

Peter Hållander
0660- 30 90 01
peter.hallander@hkt.se

Inriktning Juridik

Väljer du Ekonomiprogrammet med inriktning juridik får du kunskaper i företagande, privat- och affärsjuridik. En perfekt utbildning för dig som vill veta mer om de ekonomiska förhållandena i samhället, allt ifrån handel i Sverige och internationellt företagande. Du får även kunskaper om och förståelse för hur ekonomi, juridik, ledarskap och organisation tillsammans bildar en helhet.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil träningsakademi

Modo Sports Academy är en unik satsning där du som är intresserad av personlig träning får möjlighet att på skoltid utbilda dig i träningslära, oavsett tidigare träningsbakgrund. Satsningen riktar sig också till dig som redan utövar en individuell sport. Vi kommer med andra ord erbjuda alla som är intresserade av träning att söka in till profilen.

Profil Rytt

Profilen innebär att elever utöver ordinarie idrott har ryttar- och hästskötarutbildning två gånger i veckan på skoltid, under samtliga gymnasieår. Utbildningens mål är att eleven ska utvecklas optimalt som ryttare. Profilen är ett samarbete med Örnsköldsviksortens ryttarklubb.

Profil E-sport

Du kan även välja E-sport som tillval till detta program. Vi ger nu möjligheten att välja sporten som profil till alla våra program.

Profil fotboll

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på din specialidrott. På HKT kan du välja att kombinera din idrottssatsning inom fotboll. Du tränar två till tre gånger i veckan beroende på vilken idrott du har valt. Särskilt fokus ligger inom idrottsämnet där du får utvecklas i din roll som idrottare och även som eventuell framtida ledare.

Under utbildningen

• Får du fördjupade kunskaper inom entreprenörskap och ekonomi för företag.
• Får du kunskaper om vad samhällsekonomi handlar om.
• Får du lära dig hur juridik påverkar företag, organisationer och privatliv.
• kunskaper i rättsstatens betydelse i ett demokratiskt samhälle.
• få lära dig att identifiera, tolka och tillämpa relevanta rättsregler i olika situationer.
• Får du färdigheter inom områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring samt ledarskap och organisation.
• Får du leda och driva ditt eget företag i kombination med UF.
• Får du besök av och även själv besöka företag från näringslivet.

Exempel på kurser du läser

Företagsekonomi, Juridik, Psykologi, Moderna språk, Entreprenörskap och Företagande.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Utbildningen är högskole-förberedande och ger en bra grund för att söka vidare till högskola eller universitet efter studenten. Hos oss får du möjlighet att jobba med företagande och entreprenörskap under alla dina tre år på skolan.

Efter studenten

Kan du studera eller jobba vidare inom ekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, näringsliv, psykologi, juridik, samhällsekonomi och handel.

Film om Ekonomiprogrammet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

”Jag valde Ekonomiprogrammet eftersom man både lär sig saker som man kan ha hjälp av i vardagen men också inför fastighetsmäklarprogrammet på universitet som jag är intresserad av.”

Max

Ekonomiprogrammet

Vill du ha mer information?