Fotbollsakademin

Akademifakta

Akademiansvarig:

Peter Hållander
0660- 30 90 02
peter.hallander@hkt.se

Sportakademi

HKT:s fotbollsakademi sker i samarbete med bl.a. Friska Viljor och vi satsar hårt för att vara en riktigt bra lokal fotbollsutbildning. Lärare, instruktörer och elever ska känna stolthet och vara föredömen för sin omgivning och tillsammans jobba för att utvecklas utifrån sin kunskapsnivå och att göra sitt bästa i alla lägen.

Akademin är framtagen för dig som vill fördjupa dina kunskaper i idrott med tonvikt lagd på din specialidrott. Hos Höga Kusten Teoretiska Gymnasium kan du välja att kombinera fotboll med studier på Ekonomi-, Natur- eller Samhällsprogrammet. Vår målsättning och ambition är att driva en riktigt bra fotbollsutbildningen för unga fotbollstalanger.

Du tränar två till tre gånger i veckan och särskilt fokus ligger inom idrottsämnet där du får reflektera över och utvecklas i din roll som idrottare och ledare. Idrottsprofilen kommer dessutom utveckla din idrottsliga talang och ge dig fördjupade kunskaper i träningslära t.ex fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador.

Schemat anpassas så att eleverna med fotbollsprofil kan kombinera sina studier och sin idrott på bästa sätt. Alla våra elever med idrottsprofil får dessutom tillgång till gymkort på närliggande träningsanläggning. Där kan du träna i det välutrustade gymmet med träningsprogram som passar just dig. Vår fotbollsakademi har för avsikt att från Svenska Fotbollsförbundets (SVFF) tilldelas LIU-certifiering (Lokala idrottsutbildningar). Det innebär att vi följer specifika kvalitetskrav krav från SVFF.

Kurser anpassade till fotbollsinriktningen är bl.a.

Idrott och hälsa 1 specialisering
Idrott och hälsa 2 specialisering
Ledarskap och organisation

Exempel på poängplaner
Poängplan Ekonomiprogrammet
Poängplan Samhällsvetenskapsprogrammet

Valet av Fotbollsakademin ger dig

  • Bedriva målinriktad träning på bra tider och arenor.
  • Alla träningar ligger på förmiddagar. Vi tränar på närliggande Arena och i sporthallen.
  • Fri tillgång till gym.
  • Ledarstab kring fotbollsakademin med instruktörer och lärare i teorikurser.
  • Att öka elevernas kunskap i fotboll praktiskt och teoretiskt.

 

Instruktörer

Pero Kapčević

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Utbildning, erfarenhet och ambition är den lyckade kombination våra instruktörer och pedagoger besitter för att ge den bästa möjliga utbildningen till våra elever.

Efter studenten

Ska du ha goda kunskaper om ledarskap, hälsa och vara ännu bättre på din specialidrott inför den satsning du själv väljer att göra.

Film om Fotbollsakademin

Vill du ha mer information?