Naturvetenskapsprogrammet

Programfakta

Studievägskod:

NANAS

Inriktning:

Naturvetenskap och samhälle

Programtyp:

Högskoleförberedande

Programansvarig:

Peter Hållander
0660- 30 90 02
peter.hallander@hkt.se

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Ett program för dig som vill laborera, åka på exkursioner och öka kunskapen i alla klassiska naturämnen. Unikt för oss är kurser som Forensik (kriminalteknik) och Matematik – specialisering. För dig som vill satsa extra på matematiken i åk 3 är vi stolta över att kunna erbjuda ett naturprogram med samma upplägg som spetsutbildningarna i matematik. Vi har sedan flera år ett väl fungerande samarbete med Umeå universitet och ger dig till och med möjlighet att läsa en kurs på universitetsnivå.

Nyfiken?

Vill du veta mer? Gör en intresseanmälan!

Profil Träningsakademi

Modo Sports Academy är en unik satsning där du som är intresserad av personlig träning får möjlighet att på skoltid utbilda dig i träningslära, oavsett tidigare träningsbakgrund. Satsningen riktar sig också till dig som redan utövar en individuell sport. Vi kommer med andra ord erbjuda alla som är intresserade av träning att söka in till profilen.

Profil Rytt

Profilen innebär att elever utöver ordinarie idrott har ryttar- och hästskötarutbildning två gånger i veckan på skoltid, under samtliga gymnasieår. Utbildningens mål är att eleven ska utvecklas optimalt som ryttare. Profilen är ett samarbete med Örnsköldsviksortens ryttarklubb.

Profil E-sport

Du kan även välja E-sport som tillval till detta program. Vi ger nu möjligheten att välja sporten som profil till alla våra program.

Under utbildningen

• Får du fördjupade kunskaper inom alla klassiska naturämnen
• Kan du ta del av ett väl fungerande samarbete med Umeå universitet.
• Får du möjlighet att läsa spännande kurser i kriminalteknik och matematik- specialisering.
• Exkursioner och fältarbete

Exempel på kurser du läser

Biologi, Fysik, kemi , Forensik (Kriminalteknik), Matematik.

Kvalitet och kompetens alltid en prioritet

Ett högskoleförberedande program som ger behörighet till de flesta högskoleutbildningarna Passar dig som gillar att blanda teori och praktik och som är nyfiken på hur matematik kan förklara olika fenomen i naturen.

Efter studenten

Kan du bl.a. studera vidare till Läkare, tandläkare, ingenjör, Arkitekt, Veterinär, biolog, arkeolog.

Film om Naturvetenskapsprogrammet

Spela videoklipp

Vad säger våra elever?

”Jag valde natur därför att det är en bred utbildning man lätt kan söka vidare med eftersom jag inte är säker på vad jag vill bli i framtiden”

Diana

Naturvetenskapsprogrammet

Vill du ha mer information?